7 boeken over hartcoherentie

Is hartcoherentie zweverig?

Hartcoherentie is niet zweverig. Het is een super simpele ademhalingstechniek die je helpt om je zenuwstelsel in balans te houden en te krijgen. Je kunt met behulp van biofeedbackapparatuur het ook meten, maar dat hoeft helemaal niet. Ik snap dat je mij niet meteen op mijn blauwe ogen gelooft, dus ik heb een aantal boeken er op na geslagen. Lees gauw verder!

“het is nooit te laat om te leren om te gaan met je emoties en met je relaties tot anderen”. Hartcoherentie gaat over het optimaliseren van het hartritme om zo weerstand te bieden aan stress, angst onder controle te houden en de levensenergie in ons te verveelvoudigen”.

“Als je hartcoherentie optimaal is – wat wil zeggen dat je hartslag gelijkmatig verloopt met je ademhaling – krijgt je amygdala het signaal dat alles goed is. Die zal als gevolg de angstreflex niet of minder stimuleren, zodat er plaats is voor mildere, rustgevende emoties. Er wordt ook een signaal naar het brein gestuurd, waardoor er minder stress wordt gegeneerd. Kortom: bij een optimale hartcoherentie ervaar je veel minder stress”. 

“In veel opzichten biedt coherent ademen dezelfde voordelen als meditatie voor mensen die niet willen mediteren of Yoga voor mensen die niet uit hun luie stoel willen komen.”“In de wetenschap is inmiddels aangetoond dat er een verband bestaat tussen je hartritme en je emotionele toestand, wat dus suggereert dat ons hart razendsnel op gebeurtenissen om ons heen reageert, nog voordat ons brein de kans krijgt om een gebeurtenis te verwerken en er rationeel wat van te vinden. Ons hart weerspiegelt onze emtoies dus eigenlijk beter dan ons brein”.

“Wanneer ons hart en ons brein goed met elkaar verbonden zijn, is dat een mooie remedie tegen welke disbalans dan ook: denk aan stress, overprikkeling, vermoeidheid, veroudering, ontstekingen, angstaanvallen, depressies en slaapproblemen. Ook kan een goede verbinding helpen het concentratievermoegen te optimaliseren. Dit merken we meteen doordat we sneller in een flow terecht kunnen komen, waardoor we als vanzelf weer meer geluk ervaren. En dat zorg voor meer welzijn en een betere gezondheid.”

“Naarmate je meer ontspannen bent neemt je hartcoherentie toe. Je hartritme valt dan mooi samen met je ademhaling en met andere ritmen in je lichaam, zoals hersengolven. Bij stress neemt de hartcoherentie – die ook wordt beïnvloed door gedachten, gevoelen en emoties – juist af en raak je uit cadans”.

“De staat van hartcoherentie helpt bij het onderdrukken van mentale ruis, zodat je beter en langer kunt focussen, helderder waarneemt en meer toegang hebt tot je intuïtie. Door hartcoherentie ben je overigens meer in staat tot zelfregulering van je autonome zenuwstelsel, dat meer dan 90 proces van je interne lichaamsfuncties regelt. Een mooie techniek dus om onder de knie te krijgen”.

Als je een beetje op mij lijkt, dan klinkt dit interessant in je oren en ben je geneigd om een van de boeken te bestellen*. Waarom kom je het niet ervaren? 

💚 Uiteraard buiten in de prachtige natuur van de Drunense Duinen.

💚 We vertrekken om 10.30 uur en 1,5 uur later zijn we weer terug op de parkeerplaats.
💚 De datum bepalen we in overleg.

Wie neem jij mee?

Foto van Miriam

* Alle hierboven gebruikte linkjes zijn zogenaamde affiliatie linkjes. Als je via deze link een van deze boeken besteld, dan ontvang ik daarover een kleine commissie. Dat heeft op geen enkele manier invloed gehad op op mijn enthousiasme over het boek. 

Hier kun je nog meer lezen...

een nep sabeltandtijger in het oermuseum boxtel

Wat is e-mailapneu?

Adem je nu? Ja, dat lees je goed. Veel mensen houden onbewust hun adem in terwijl ze hun e-mails (of Linkedin feed) lezen. Dus, een

Lees verder »

Wil je meteen 3 oefeningen ontvangen om je veerkracht te vergroten en stress te verminderen, zodat je weer rust en balans vindt?

Met het aanvragen van de oefeningen ga je ook akkoord dat je op onregelmatige basis een bericht van mij ontvangt met daarin interessante informatie over stress en veerkracht.