plaatje van omdenken: het juiste moment om te ontspannen is wanneer je daar geen tijd voor hebt.

3 redenen om een pauzewandeling te maken

Als je (bijna) al je werk wandelend doet (zoals ik) of als je als zorgprofessional vele kilometers in je dienst aflegt van client/patiënt naar de volgende, dan is meer wandelen tijdens je werkdag helemaal niet zo uitdagend. Pauze houden, en echt opladen wel!

Juist voor alle drukke mensen, met eindeloze to-do’s en veel te weinig tijd om even van je werkplek af te kunnen geef ik 3 redenen waarom je juist wel pauze zou moeten houden.

1. Een pauzewandeling bevordert creativiteit

De werkdag doorbreken met een wandeling doet wonderen voor je creativiteit. Je creatieve denkvermogen stijgt met zo’n 60% tijdens een wandeling. Dit effect schijnt al op te treden na 5 minuten wandelen.

2. Een pauzewandeling maakt stressbestendiger

Door te wandelen op een (werkdag) maak je extra hormonen aan zoals: dopamine, serotonine en endorfine. Dat helpt tegen stress en je slaapt ook nog eens beter!

3. Een pauzewandeling maakt besluitvaardiger

Na een wandeling ben je maar liefst 70% besluitvaardiger. Nu je dit weet? Hoe ga je hier gebruik van maken?

Ja maar… hoe dan?

Ik organiseer op donderdag 6 juli een GRATIS live online pauze wandeling. Je vertrekt om 12.30 uur vanaf je eigen werkplek. Via de telefoon krijg je van mij instructies en om 13.00 ben je weer helemaal fris en opgeladen om je middag te vervolgen.

OH NEE, 6 JULI IS AL GEWEEST! HET WAS FANTASTISCH. LAST VAN FOMO? TERECHT. LAAT VAN JE HOREN EN IK HOUD JE OP DE HOOGTE VAN EEN NIEUWE DATUM. IN DE TUSSENTIJD KUN JE HIER EEN 20 MINUTEN BEGELEIDE PAUZEWANDELING AANVRAGEN! 

 

Hier kun je nog meer lezen...

een nep sabeltandtijger in het oermuseum boxtel

Wat is e-mailapneu?

Adem je nu? Ja, dat lees je goed. Veel mensen houden onbewust hun adem in terwijl ze hun e-mails (of Linkedin feed) lezen. Dus, een

Lees verder »

Wil je meteen 3 oefeningen ontvangen om je veerkracht te vergroten en stress te verminderen, zodat je weer rust en balans vindt?

Met het aanvragen van de oefeningen ga je ook akkoord dat je op onregelmatige basis een bericht van mij ontvangt met daarin interessante informatie over stress en veerkracht.