7 boeken over hartcoherentie

Is hartcoherentie zweverig?

Hartcoherentie is niet zweverig. Het is een super simpele ademhalingstechniek die je helpt om je zenuwstelsel in balans te houden en te krijgen. Je kunt met behulp van biofeedbackapparatuur het ook meten, maar dat hoeft helemaal niet. Ik snap dat je mij niet meteen op mijn blauwe ogen gelooft, dus ik heb een aantal boeken er op na geslagen. Lees gauw verder!

“het is nooit te laat om te leren om te gaan met je emoties en met je relaties tot anderen”. Hartcoherentie gaat over het optimaliseren van het hartritme om zo weerstand te bieden aan stress, angst onder controle te houden en de levensenergie in ons te verveelvoudigen”.

“Als je hartcoherentie optimaal is – wat wil zeggen dat je hartslag gelijkmatig verloopt met je ademhaling – krijgt je amygdala het signaal dat alles goed is. Die zal als gevolg de angstreflex niet of minder stimuleren, zodat er plaats is voor mildere, rustgevende emoties. Er wordt ook een signaal naar het brein gestuurd, waardoor er minder stress wordt gegeneerd. Kortom: bij een optimale hartcoherentie ervaar je veel minder stress”. 

“In veel opzichten biedt coherent ademen dezelfde voordelen als meditatie voor mensen die niet willen mediteren of Yoga voor mensen die niet uit hun luie stoel willen komen.”



“In de wetenschap is inmiddels aangetoond dat er een verband bestaat tussen je hartritme en je emotionele toestand, wat dus suggereert dat ons hart razendsnel op gebeurtenissen om ons heen reageert, nog voordat ons brein de kans krijgt om een gebeurtenis te verwerken en er rationeel wat van te vinden. Ons hart weerspiegelt onze emtoies dus eigenlijk beter dan ons brein”.

“Wanneer ons hart en ons brein goed met elkaar verbonden zijn, is dat een mooie remedie tegen welke disbalans dan ook: denk aan stress, overprikkeling, vermoeidheid, veroudering, ontstekingen, angstaanvallen, depressies en slaapproblemen. Ook kan een goede verbinding helpen het concentratievermoegen te optimaliseren. Dit merken we meteen doordat we sneller in een flow terecht kunnen komen, waardoor we als vanzelf weer meer geluk ervaren. En dat zorg voor meer welzijn en een betere gezondheid.”

“Naarmate je meer ontspannen bent neemt je hartcoherentie toe. Je hartritme valt dan mooi samen met je ademhaling en met andere ritmen in je lichaam, zoals hersengolven. Bij stress neemt de hartcoherentie – die ook wordt beĂŻnvloed door gedachten, gevoelen en emoties – juist af en raak je uit cadans”.

“De staat van hartcoherentie helpt bij het onderdrukken van mentale ruis, zodat je beter en langer kunt focussen, helderder waarneemt en meer toegang hebt tot je intuĂŻtie. Door hartcoherentie ben je overigens meer in staat tot zelfregulering van je autonome zenuwstelsel, dat meer dan 90 proces van je interne lichaamsfuncties regelt. Een mooie techniek dus om onder de knie te krijgen”.

Als je een beetje op mij lijkt, dan klinkt dit interessant in je oren en ben je geneigd om een van de boeken te bestellen*. Waarom kom je het niet ervaren? 

Op 12 mei organiseer ik, op de dag van de zorg, een kennismakingsworkshop hartcoherentie voor zorgprofessionals.

đź’š Uiteraard buiten in de prachtige natuur van de Drunense Duinen.
đź’š We vertrekken om 10.30 uur en 1,5 uur later zijn we weer terug op de parkeerplaats.
💚 Investering is slechts €17,50. Daar hoef je het dus niet voor te laten.
đź’š Er is beperkt plek, meld je dus snel aan! (mag via app (06-38611497) of een mailtje naar info@buitenhuijts.nl).

Laat het ook even weten als je wel interesse hebt, maar nu niet kan, dan houd ik je op de hoogte van een nieuwe datum.

Wie neem jij mee?

Foto van Miriam

* Alle hierboven gebruikte linkjes zijn zogenaamde affiliatie linkjes. Als je via deze link een van deze boeken besteld, dan ontvang ik daarover een kleine commissie. Dat heeft op geen enkele manier invloed gehad op op mijn enthousiasme over het boek. 

Hier kun je nog meer lezen...

Wat is hartcoherentie?

Hartcoherentie? Wat is dat? En is dat niet enorm zweverig? Precies mijn eerste gedachte, toen ik hoorde van hartcoherentie. Ademen door je hart, dat kan

Lees verder »
Miriam buiten met boekje

Levensverhaal

Wie ben ik?Onze geschiedenis maakt ons mede tot de mens die we zijn. De grote opdracht binnen het eerste jaar van Phoenix Opleidingen is om je levensverhaal

Lees verder »
Herstellen van werkdruk - wandelcoaching

Kennis is macht

Zaterdagavond 20.30, de jongste ligt in bed. De oudste twee zitten te stuiteren op de bank. Ze zitten al klaar voor “Wie is de mol? “

Lees verder »
de lente laat zich zien

“Opgelucht”

“Nou huil ik alweer”, zegt ze lachend en stapt snel door. Ik vraag haar te stoppen en te beschrijven wat er net gebeurde. Ze kijkt

Lees verder »
Miriam met oorsensor

Afleiding

In mijn agenda staat dat ik vandaag een blog moet publiceren. Ik heb er een aantal “op voorraad” liggen, maar die voelen vandaag niet zo

Lees verder »

Review Stiltewandeling

Elsbeth Lenderink  reed op 21 december vele kilometers naar de Loonse Duinen om aan te sluiten bij de stiltewandeling. Ze schreef er onderstaande review over.

Lees verder »

Vertraag jij wel eens?

“Wat een ervaring. Meteen al bij het begin had ik een inzicht over het wandeltempo. Jij liep in vertraagde pas, ik moest echt even terugschakelen.

Lees verder »

Ik ben een wandelend hoofd

Veel van mijn coachees zijn ook wandelende hoofden: goed opgeleid. Verbaal sterk. Gewaardeerd om cognitieve prestaties. Steeds vaker ga ik voor de coachee het oncomfortabele

Lees verder »
3 voordelen van wandelcoachen

3 voordelen van wandelcoachen

Deze zomer werd Hilde Backus van Wandelcoach.nl geinterviewd door journalist Kim van der Meulen  over Wandelcoaching voor het magazine SantĂ©. Het complete wandelcoach-artikel ‘Wandel je

Lees verder »

Dilemma

Het kwam voorbij op mijn tijdlijn op Linkedin. Iemand die – heel dapper – een dilemma over haar loopbaan deelt. Zou ik wel of niet.

Lees verder »
herfst vastlopen

Vastlopen

Ik werkte vandaag aan mijn bedrijf. Administratie, teksten aanpassen, emails en doorontwikkeling van een product. Alleen, ik liep vast in mijn eigen hoofd en gedachten.

Lees verder »

Iek… een teek!

Onlangs volgde ik een super interessant webinar over het schrijven van blogposts (met meteen deze als resultaat!). Terwijl ik driftig aantekeningen zat te maken spotte

Lees verder »