• Je maakt lange dagen, maar je hebt het gevoel dat je niks voor elkaar krijgt. De adhoc klussen vliegen om je oren. Je dag is te kort voor je eindeloze takenlijst. Je wilde eigenlijk nog een medewerker bellen om te vragen hoe het gaat. Dat schuif je maar weer door naar morgen.

 • Een medewerker meldt zich ziek, en in plaats van haar beterschap te wensen kun je alleen maar denken aan het rooster dat dicht moet. Een openstaande weekenddienst, hoe ga je dit nu weer oplossen?

 • Je wekker gaat. Je lag al wakker. Je hebt straks een netwerk gesprek waarvan je zeker weet dat er klacht komt. Je piekert je suf over hoe je het gesprek gaat aanvliegen. Aandachtsloos vul je de broodtrommels en met een vluchtige kus zwaai je de kinderen uit. Op tafel zie je de topotoets liggen. Shit, vergeten succes te wensen.

 • Zuchtend kom je thuis na een vermoeiende werkdag. Nu eerst zorgen dat de kinderen kunnen eten. Je zou vanavond eigenlijk naar de sportschool gaan, dat zeg je toch maar af. Je moet de bijeenkomst van morgen over het nieuwe HR systeem nog voorbereiden.

 • In een overleg met collega’s storm je naar binnen. Jij bent wéér te laat. Net als je wilt zitten, gooi je je koffie over jouw laptop. Een collega vraagt hoe het gaat, je voelt je tranen branden. “Druk” zeg je “net als iedereen”.

Je bent zo moe. Je werkt je honderd slagen in de rondte en toch komt er geen einde aan. Je wilt dit zo niet meer. Als jij nu niet ingrijpt, dan is het nog een kwestie van tijd tot jouw lijf aangeeft dat het niet meer kan en je je echt moet ziekmelden. En wie moet dan het werk doen? De collega’s die het ook al zo druk hebben? En hoe moet het dan met de kinderen en de altijd volle wasmanden?

Hoe zou het voor jou zijn als:

 • Jij zelf weer je agenda bepaalt en dan ook de rust hebt om pauze te nemen?

 • Jij weer tijd hebt om echt te horen hoe het met je medewerkers gaat?

 • Jij in de ochtendspits je aandacht bij de kinderen hebt ipv bij je werk?

 • Jij na je werkdag nog voldoende energie over hebt voor je gezin, vrienden en je hobby’s?

 • Jij oprecht kunt zeggen dat het “goed” met je gaat?

"Dit is echt mogelijk als wij samen op pad gaan.
Letterlijk naar buiten voor een frisse wind door je hoofd".

Via LinkedIn ben ik met Miriam in contact gekomen. De onderwerpen en inhoud van haar posts maakten mij nieuwsgierig. Ik zat thuis met burnout en zoekend naar de volgende stap in mijn herstel. De audio's van Miriam met daarbij haar motiverende berichten hielpen mij weer naar buiten te gaan en te gaan wandelen. De rust in de stem en de eenvoud van de oefeningen maakten dat het prettig was en geen grote drempel om over te gaan. Ik heb met Miriam ook gewandeld. Dat waren fijne en inspirerende wandelingen. Miriam is toegankelijk, open en bovenal een fijn mens. Ze gaf zonder oordelen samenvatting van mijn eigen woorden, gedachten en gevoelens, stelde daarop de voor mij juiste vragen die mij verder hielpen in mijn strubbelingen. Daarbij kan ze op beeldende wijze met voorwerpen uit de natuur mijn handelen en gedachten spiegelen. De passende woordspelingen vond ik prachtig én veelzeggend. Daar hou ik wel van! Miriam heeft mij kracht en inzicht gegeven op de manier waarop ze mij heeft gecoacht. Onder aan de streep moet ik zelf de volgende stappen blijven zetten, maar ik neem door Miriam stevige en mooie bagage hierbij mee. En wellicht zal ik bij sommige stappen Miriam weer opzoeken!
Anoniem
Regieverpleegkundige ouderenzorg

Wat gaan wij doen?

Herstellen van werkdruk - wandelcoaching

 

Het traject bestaat uit 7 coachingssessies van 1 tot 1,5 uur, buiten al wandelend in de natuur. Ik combineer in dit traject het HeartMath “Werken aan veerkracht” programma met ervaringsgerichte oefeningen in de natuur. 

Naast coaching op een stress-gerelateerd vraagstuk, leer ik je een wetenschappelijke bewezen techniek waarmee je direct in het hier en nu, via je ademhaling, weer kunt kalmeren. Om het effect hiervan direct te zien, krijg je een Inner Balance Trainer in bruikleen. 

Tot slot, krijg je experimenten en audio bestanden voor thuis, om in de hectiek van alledag toch je rust te vinden.

Aan het einde van het traject heb je:

 • Inzicht in je eigen stress én je energie;

 • Nieuwe technieken in je rugzak om beter te herstellen van stressvolle situaties. Groot en klein;

 • Weer grip op je eigen emoties, waardoor je betere keuzes kunt maken. Zowel op het werk als thuis.

De coachwandelingen vinden plaats in de omgeving van Den Bosch (Moerputten of Drunense Duinen). In overleg kan het mogelijk zijn om dit gebied tot een straal van 20 km rondom Den Bosch op te rekken. In het traject krijg je ook audiobestanden, daarmee kun je wandelen waar je wilt.

 

In de coaching maak ik gebruik van een Inner Balance Trainer en Hartcoherentie. Meer informatie vind je hier.

MatthijsTeamleider
Lees verder
Ik merkte dat het niet meer ging toen ik om 02:00 in de nacht aan het werk was (terwijl ik een kantoorfunctie heb). Ik kwam na een vakantie niet meer op gang, was futloos en had weerstand om te gaan werken. Ik voelde me miserabel. Hierdoor ging ik het gesprek aan op mijn werk. Gelukkig heb ik een goede werkgever, die me serieus nam en ruimte gaf om een traject voor herstel te doorlopen. Ik haalde alles uit de kast, overdag slapen, mediteren, wandelen, sporten, De Wim Hoff-methode, gezonde vitamineshakes etc. Maar al gauw merkte ik dat ik dit niet helemaal alleen kon en riep ik de hulp van Miriam in als Wandelcoach. Ik koos voor Miriam omdat ik haar al eens aan het werk had gezien en positieve geluiden hoorde. De begeleiding en aanpak paste precies bij wat ik nodig had. Heel veilig en rustig, maar tegelijk krachtig en energiek. Elke sessie leverde een hoop inzichten en mooie momenten op. Steeds had ik weer iets nieuws om mee aan de slag te gaan. Het resultaat is verbluffend goed. Een nieuwe werkwijze voor mijn dagelijks leven, waardoor ik meer in balans leef en meer plezier uit mijn dag haal, en dat elke dag opnieuw!

De investering voor particulieren bedraagt €95 (incl. BTW) per wandeling (Traject is 7 wandelingen). 

Zegt je intuïtie: “Ja!” Klim in de pen. Zeg jij: “ik heb geen intuïtie”, misschien is het dan juist wat voor jou.

Druk op de knop om gelijk een belafspraak in te plannen. Gaat dat wat te snel. Je mag mij altijd appen op 06-38611497. 

Mailen mag uiteraard ook: info@buitenhuijts.nl.

Veelgestelde vragen

Natuurlijk kun je met zelfreflectie inzicht krijgen in je eigen stress. Het hardop uitspreken van wat je denkt, doet en voelt naar iemand die geen belang heeft, kan wel degelijk helpend zijn om echte veranderingen in gang te zetten.

Ik ben ook jarenlang leidinggevende geweest in de zorg. Ik ken de dynamiek en uiteraard heb ik de juiste opleidingen gevolgd om mij daadwerkelijk coach te noemen. Voor meer informatie verwijs ik je naar mijn Linkedinpagina.
Het is super waardevol dat jou leidinggevende jou coacht. Als jij echt open en eerlijk kunt zijn naar hem of haar, dan heb je mij wellicht inderdaad niet nodig. Als je echter onvoldoende voortgang merkt of toch nog een reserve hebt om je uit te spreken, dan is het beter om iemand extern in te schakelen.
Niet ingrijpen is geen optie. Anders beland je straks in verzuim. Ik garandeer je dat het buiten in beweging zijn je helpt om daarna weer met frisse energie aan het werk te gaan.
Door beweging in beweging. We weten allemaal dat buiten zijn en wandelen goed voor je is.
Er is ook wetenschappelijk bewijs dat wandelcoaching bijdraagt aan het herstellen van stressklachten.
Ik sta zelf met beide benen op de grond. Het wandelen helpt mij daarbij, en jou ook. Ik ga jou niet vragen om een boom te knuffelen. Als jij een sterke behoefte voelt om dat wel te doen, dan houd ik je niet tegen.
De afstand die wij lopen hangt af van vele factoren, zoals je conditite, wandeltempo en de oefeningen die wij gaan doen.
Jazeker. Er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleding. Alleen bij onweer en bij code rood verzetten we de afspraak.
Nee, dat hoeft niet. Hooggehakt en witte gympen is niet zo handig, verder mag je dragen waar jij je comfortabel in voelt.
De coachwandelingen vinden plaats in de omgeving van Den Bosch (Moerputten, Wamberg of Loonse en Drunense Duinen). In overleg kan het mogelijk zijn om dit gebied tot een straal van 20 km rondom Den Bosch op te rekken. In het traject krijg je audiobestanden, daarmee kun jij wandelen waar jij wilt.

Natuurlijk. Een eerste kennismaking is sowieso gratis en vrijblijvend. Ik organiseer daarnaast ook met regelmaat workshops of stiltewandelingen voor kleinere bedragen. Neem vooral een kijkje bij mijn aanbod. Daarnaast is ook zinvol om met je leidinggevende of HR te overleggen of er een financiële bijdrage mogelijk is in het kader van vitaliteit of verzuimpreventie.

Denk je nu: “ik blijf het nog even alleen proberen of ik lees nog eerst een boek over stress?” 

Je bent niet voor niks nog steeds op deze pagina. Je voelt dat het je alleen niet gaat lukken. Je hoofd moet alleen nog toestaan om naar je buik te luisteren.

hartcoherentie 's-hertogenbosch wandelcoach stress