Als ik een off-day heb, dan kijk ik hier, dan voel ik mij meteen weer happy. En voor jou ook wel fijn om de ervaringen van anderen te lezen!

Ik ben dankbaar dat ik in mijn burn out gebruik heb mogen maken van de wandelingen samen met Miriam, dit in een prachtige omgeving die telkens weer heel veel rust heeft gebracht. Nooit bij stil gestaan dat de focus op ademhaling zoveel rust ook kan opleveren. De bewustwording heeft mij zeker geholpen, de kunst is het vasthouden van dit alles. Mindfulness, opzoeken van de natuur, en letten op mijn ademhaling is voor mij de grootste dankbare handvaten die ik van Miriam heb meegekregen. Het geeft nieuwe energie, het brengt rust, verruimt je blik op je dag, het staat je bij in lastige momenten. Bedankt dat je er voor mij was.
Anita
Verpleegkundige
Om mijn eigen persoonlijke ontwikkeling te stimuleren maak ik regelmatig gebruik van een coach. Ik zag een post van Miriam op LinkedIn over een hartcoherentietraject en werd nieuwsgierig. Ik had namelijk behoefte om weer eens uitgebreider stil te staan bij mijn eigen veerkracht en energie. De werkwijze van Miriam, een combinatie van hartcoherentie en wandelcoaching, sprak mij direct aan. Gedurende het coaching traject werd ik me haarscherp bewust van een onderliggend thema en zijn we hier mee aan de slag gegaan. Het traject heeft eraan bijgedragen dat ik meer ruimte en rust ervaar en ook neem. Dit geeft me helderheid en helpt me te focussen, om van hieruit bewuste keuzes te maken. Daarbij heb ik een aantal nieuwe super effectieve ademtechnieken geleerd om meer rust of juist meer energie te ervaren. Dat de coaching daarbij al wandelend in een prachtig natuurgebied plaatsvond was ook echt een dikke bonus. De rust, oprechte aandacht en oordeelvrije houding van Miriam als coach zijn erg prettig. Het maakt dat je jezelf snel op je gemak voelt om je verhaal te doen. De vragen die ze stelt zetten je aan het denken, brengen je in beweging en doen je tegelijkertijd ook even stilstaan bij jezelf. In combinatie met de oefeningen tijdens de sessies, waarbij je ook gebruik maakt van elementen uit de natuur, kom je tot mooie nieuwe inzichten. Als je op zoek bent naar meer innerlijke rust, meer verbinding wilt ervaren met jezelf en je omgeving, of wil werken aan het versterken van je veerkracht en energie dan kan ik een coachtraject bij Miriam echt aanbevelen. Het is echt een investering in jezelf.
Ik merkte dat het niet meer ging toen ik om 02:00 in de nacht aan het werk was (terwijl ik een kantoorfunctie heb, ik sta niet meer aan het bed). Ik kwam na een vakantie niet meer op gang, was futloos en had weerstand om te gaan werken. Ik voelde me ellendig. Ik ging het gesprek aan op mijn werk. Gelukkig heb ik een goede werkgever, die me serieus nam en ruimte gaf om een traject voor herstel te doorlopen. Ik haalde alles uit de kast: overdag slapen, mediteren, wandelen, sporten, De Wim Hoff-methode, gezonde vitamineshakes etc. Maar al gauw merkte ik dat ik dit niet helemaal alleen kon en riep ik de hulp van Miriam. De begeleiding en aanpak paste precies bij wat ik nodig had. Heel veilig en rustig, maar tegelijk krachtig en energiek. Elke sessie leverde een hoop inzichten en mooie momenten op. Steeds had ik weer iets nieuws om mee aan de slag te gaan. Het resultaat is verbluffend goed. Een nieuwe werkwijze voor mijn dagelijks leven, waardoor ik meer in balans leef en meer plezier uit mijn dag haal, en dat elke dag opnieuw!"
Matthijs
Teamleider
Vandaag heb ik het mezelf gegund om een wandelcoach sessie aan te gaan bij Miriam Huijts. Via LinkedIn ben ik in contact gekomen met Miriam omdat we veel overeenkomende contacten hebben en werd ik verschillende keren getriggerd door een post van haar. Gisteravond bedacht ik me ineens dat er vandaag een coachsessie gepland stond met het thema "hartverlangen". Ik had het al eens bekeken en getwijfeld of ik het wel of niet zou doen, of het wel of niet bij mij past en tja ik moet toch ook gewoon werken die dag. Tot ik ineens bedacht, he ik heb een lege agenda morgenochtend, dus waarom niet! Ik had gisteren niet gewandeld tijdens de lunch en (weer) er voor gekozen om achter het scherm te lunchen en daar baalde ik stiekem wel van! Waarom gun ik mezelf die zonnestralen nu niet, wat maakt dat ik het zo belangrijk vind om achter de computer te eten en "door " te werken? De omgeving en de coaching aanpak van Miriam inspireerde mij om opnieuw bij allerlei thema's stil te staan en hier de grote lijn en dat wat belangrijk is voor mij uit te filteren. Miriam, zorgde door te vertragen, door door te vragen, af en toe zelf een voorbeeld in te brengen en zaken te (h) erkennen ervoor dat ik mezelf open kon stellen en de thema's van afgelopen jaar (het jaar dat ik ben uitgevallen en op een andere werkplek binnen #Cello aan het re- integreren ben), opnieuw kon bespreken en kanaliseren. Vandaag heeft me gebracht dat ik (weer) op mezelf mag vertrouwen, zonder slag om de arm mezelf mag uitspreken en ik (het gevoel van) keuzevrijheid heel belangrijk vind. Bijgevoegde foto typeert de wandeling van vandaag. Soms kan je ergens als een berg tegenop zien, maar als je goed kijkt zijn er verschillende paden die je kan kiezen. Je kunt er omheen, overheen door de bosjes, er langs over het zand, langs de onderkant blijven lopen etc.. Oftewel keuzes zat. Toen we een pad opliepen, wat mij het meeste aansprak en bleek dat deze doodliep zijn we gewoon omgedraaid en hebben we een ander pad gekozen. Dé metafoor voor mij van afgelopen jaar. Ik dacht namelijk dat ik een pad had gekozen (manager in de zorg) wat mij gelukkig maakte en waar ik vanaf de berg een mooi uitzicht zou hebben, maar uiteindelijk bleek dit niet míjn pad te zijn. Nu ik weer teruggelopen ben, ben ik veel meer op mijn gemak en geniet ik veel meer van het uitzicht wat ik nu al kan aanschouwen, dan dat ik vind dat ik die berg op moet. Dankjewel Miriam Huijts voor jouw oprechte aandacht vandaag! Je was een fijne wandelpartner omdat je mij gesterkt hebt in mijn overtuiging dat het pad wat ik nu bewandel voor mij het beste pad is. Mocht het blijken dat het niet zo is, dan loop ik gewoon even terug en vraag ik je om weer even met mij mee te wandelen.​
Rik Mertens
Teamleider gehandicaptenzorg
omarm de weerstand die je voelt bij jezelf als Miriam je liefdevol de pijnlijkste punten laat zien en voelen. Het resultaat is de moeite waard!
Angelique
Teamcoach ouderenzorg
Dankzij de coaching van Miriam zijn puzzelstukken op hun plek gevallen. Hierdoor ervaar ik meer rust en richting. Miriam weet de balans te bewaken tussen stiltes en confronteren. Hierdoor heb ik de coaching als heel prettig ervaren.
Lieke
Teamleider zorg
De coaching van Miriam heb ik als bijzonder prettig ervaren. Miriam luistert goed, stelt de juiste vragen. Ze weet snel tot de kern te komen en kan zonder “over te nemen of in te vullen”, de juiste richting geven.
Tanja
Teamleider ouderenzorg
Toen ik uitviel bij mijn werk zag ik een LinkedIn post van Miriam waarin ze iemand zocht die deel wilde nemen aan een hartcoherentie traject. Gezien de stress die ik op dat moment ervoer kwam dit precies op het juiste moment op mijn pad. Uiteindelijk is het een combinatie geworden van een coaching traject en hartcoherentie en hoewel de hartcoherentie op het moment van afsluiten nog niet helemaal oplevert wat ik ervan gehoopt had, heb ik de gesprekken als zeer waardevol ervaren. Miriam wist snel de vinger op de zere plek te leggen en zette me door haar vragen aan het denken. Dankzij haar ben ik me meer bewust geworden van de belemmerende gedachten en routines die ik heb en waar ik verandering in wil aanbrengen om meer rust en balans te ervaren. Miriam is rustig en gaf mij het gevoel dat ik kon zeggen wat in me opkwam zonder dat ze daar over zou oordelen. Voor mij een erg positieve ervaring.
Anoniem
Pscyholoog
Hoi Miriam, het werkte! Ik had vandaag een hele drukke dag en tussen de middag maar 20 min pauze. Toen niet gewandeld. Onverwacht had ik halverwege de middag ineens 20 min over en heb ik dat moment gepakt. Zo hard ik naar buiten spurte, zo snel vertelde jij mij te vertragen. Tijdens de wandeling merkte ik dat vooral mijn ademhaling hoog zat. 2 signalen van drukte (hard lopen en de ademhaling). Toen mijn collega vroeg of de mindful wandeling had geholpen zei ik eerst dat ik het niet wist. Ik vertelde haar mijn ervaringen terug die ik had waargenomen en kon daarna alleen maar concluderen dat ik vertraagd had en inzichten had gekregen, die bevestigde wat ik al wist, maar mij overtuigde om vanavond in mijn agenda iets te schrappen om mezelf rust te gunnen na deze drukke dag!
Anoniem
Teamleider ouderenzorg
Een wandeling met Miriam heeft me weer zicht en tips gegeven om door te gaan in het afscheid nemen van veel vervelende jaren. Kleine stapjes naar het eindpunt. Je voelt je veilig, bij voor mij nog een onbekende Miriam. Zij stelt open vragen en laat je nadenken, en daarbij stuurt ze je de goede richting in. Ik kan weer verder, en dat voelt prettig.
Carla
Zorgprofessional ouderenzorg
Een stiltewandeling in December 2022 Loonse en Drunense Duinen Om uit je comfortzone te durven stappen moet je durven en doen. Wat het je oplevert? Een waanzinnig goed gevoel. Durf jij of ga je zover rijden voor iets wat je niet kent, dat waren de geluiden uit mijn omgeving. Maar ja inderdaad op de reis om mezelf nog beter te leren kennen ging ik dit doen. Miriam kende ik via Linkedin, overeenkomst en herkenning hebben we via HeartMath ik ben net klaar met coach opleiding en zij is er net mee begonnen. De ervaring als wandelcoach had ze al. Beide zijn we of waren we werkend in de gezondheidszorg. Een sector waar de werkdruk hoog ligt, waar het vertragen op de werkvloer juist de sfeer zoveel ten goede kan komen en dus ook voor de zorgvragers want daar doen we het uiteindelijk graag voor. Dat warme zorghart klopt altijd. De dag begon al vroeg voor mij ik reed vanuit de achterhoek na Brabant. Daar waar iedereen druk is voor de feestdagen, trapte ik heel bewust op de rem en het was juist fijn om dat in een niet bekende omgeving van mij te doen. Met een groep mensen die ik ook niet kende.
Hoe voel jij je dan? Snel op je gemak, maak je snel contact (zelfs als je stil bent) en hoe ga je het voelen en wat doet dat met je. Gezonde spanning en enthousiasme ga ik op pad. Het is druk in het verkeer, ga ik op tijd zijn? even ga je mee in de gejaagdheid van de razende wereld waarin er soms veel van je gevraagd kan worden. Maar dan bedenk ik me …..he dit moet leuk voor je zijn laat dat stress level eens varen. Als het verkeer je te veel tegen zit kan je gewoon een belletje doen, ze vond het al zo leuk dat ik überhaupt die kant uit kwam. En tuurlijk was ik op tijd. In een clubje met andere vrouwen wisselen we onze namen uit en wat de verbindende factor is dat we daar samen zijn. Wat mij op viel dat er mensen met de dezelfde sjaals waren. Kerstpakketje van de werkgever? Hihihi bleek inderdaad ook nog te kloppen.
Als de club compleet is lopen we een stukje heuvel op en zo lopen we duinen in. In een groep waar in het begin nog gepraat mag worden omdat het misschien wat onwennig voelt. Dan neemt de organisator het woord vraagt even je bewust te worden van waar je staat en benoemt al je lichaamsdelen. Ik merk dat ik het fijn vind om even me ogen te sluiten om even in mezelf te kruipen. Op een vreemde plek maar waar ik het wel mooi vind van wat ik tot nu toe heb gezien. Ik voel me prettig op me gemak en het hier zijn voelt fijn. Na deze woorden begonnen we aan de wandeling, door het losse zand het voelt lekker dat losse wiebelige zand waar jij je voetafdrukken achter laat. Door zo langzaam na je zelf af te schakelen voel je het weer van dat moment en voel je de frisse wind om je heen waaien. In de natuur die je om je heen zie je dat het echt hartje winter is. Wat zou het hier mooi zijn met die vorst van vorige week. Genietend van het uitzicht lopen we richting het bos. En daar word de ondergrond waarop je loopt zo anders je moet oppassen waar je voeten neerzet de grond is drassig en er ligt nat blad. Je hoort zoveel verschillende vogels die je even daarvoor nog niet hoorde. Op het moment dat je bos in loopt krijg je een gevoel van een kleinere wereld (een extra beschermlaagje) . Ook het geluid klonk zo anders, een helikopter vloog over en dat was een indringend geluid. Het roteren van de wieken en de motor dendert keihard binnen. Ik ben blij dat het geluid snel wegebt. In de groep loopt iedereen wisselend steeds een stukje rustiger eigenlijk heel natuurlijk, soms wisselt men van positie waarin we lopen. Bijzonder hoe we ieder ons eigen pad lopen, merkbaar is wel de kalmte en het tevreden zijn met jezelf geeft een innerlijke grote glimlach. Je voelt je merkbaar meer open staan voor contact. En dat gebeurt ook want in een wandelgebied kom je andere wandelaars / hardlopers tegen en die begroeten je wat doe je dan als je stil ‘mag’ wezen. Ik ga maar voor een vriendelijk knikje. We lopen het bos weer uit en dat voelt als vrijheid terug dat losse zand in. Weer terug de gehaaste wereld in. Maar een stuk dichter bij mezelf en dat voelt fijn. Goed voor mezelf zorgen. Doen waar je gelukkig van wordt. Deze wandeling heeft me rust en kalmte bezorgd. En besef me dat ik best goed ben in mezelf zijn. Door dit mee te maken krijg ik juist enorm veel zin in het nieuwe jaar wat eraan zit te komen. Even bewust stil staan en langzaam vertragen helpt je scherp te stellen. Bedankt voor deze geweldige ervaring. @Miriam ik hoop dat je veel zorgverleners mee na buiten mag nemen in de toekomst! Het komt onze mooie sector zeker ten goede daar ben ik van overtuigd, want als we goed voor ons zelf zorgen dan kunnen we nog beter voor onze zorgvragers zorgen.
Elsbeth Lenderik
Zorgprofessional ouderenzorg