Mijn verhaal

Werk overspoelde mijn leven. Ik heb jarenlang als leidinggevende in de zorg gewerkt. De zorg gaat 24/7 door, en ergens in al die jaren heb ik mezelf aangepraat dat ik ook altijd bereikbaar en beschikbaar moest zijn voor mijn teams, collega’s en netwerk. Voor het slapen checkte ik nog even mijn werkmail. Als de wekker ging, checkte ik mijn werkmail. En vaak werd ik ‘s nachts wakker omdat ik een geniale oplossing had gevonden voor het gesprek met die ene medewerker (wat in de ochtend meestal toch niet zo geniaal bleek te zijn). Op mijn vrije middag belde ik toch even met die collega, want dan kon zij door. Ik dacht het nodig te hebben om te werken met deadlines en adrenaline, want daar “ga ik zo goed op”. ’s Avonds zat ik uitgeblust op de bank. Mijn sportmaatje belde ik regelmatig af, want ik moest nog even werken. Ik was moe, ik had weinig energie en zat altijd maar met de telefoon in de buurt, want er zou maar iemand mij nodig hebben….

Al wandelend in de Zuid-Limburgse heuvels, viel het kwartje: ik vertel mijn teams dat ze voor zichzelf moeten zorgen, wanneer ga ik mijn eigen advies eens opvolgen?

Hoe is het nu?

Nu ik niet alleen maar lees over wat ik moet doen, maar ook daadwerkelijk in actie kom voor wat ik wil doen, is mijn leven veel fijner. Ik ben weer die prettige collega, die fijne vriendin en die gezellige moeder die ik wil zijn. Ik kan zonder schuldgevoel een spelletje doen op woensdagmiddag. Ik heb grip op mijn aandacht. Ik ga nog steeds goed op deadlines en adrenaline, ik creëer nu alleen ook voldoende tijd voor rust en herstel.

Stress- en burnoutcoach

Wie ben ik?

Ik ben Miriam Huijts. Met mijn grote glimlach en positieve instelling ben ik in staat op mensen snel op hun gemak te laten voelen. Ik houd graag de vaart erin. Ik denk en schakel snel. Door mijn enthousiasme en humor, gecombineerd met mijn analytische blik kom ik snel tot de kern.

Stress is ook fijn zijn, we hebben het nodig. Werkdruk zal er altijd blijven. Ik geloof dat het voor iedereen is weggelegd om op een gezonde en vitale manier met stress en werkdruk om te gaan.

Als je mij zou kennen zou je weten dat: