Wandelen om stress te verminderen

Kleine verandering, groots effect!

Ik wandelde met een leidinggevende uit de gehandicaptenzorg en moeder van een jong gezin. Ze is altijd in de weer. Ze vertelde dat ze heel veel last heeft van “open eindjes”, dingen die niet af zijn en daardoor elke keer voor verstoring zorgen.

Je ken het vast:
• Je plant te korte tijd voor taken, waardoor je dingen niet afkrijgt. Of,
• Je begint aan een mail, en vervolgens belt er iemand of je even mee wilt denken. Of,
• Je verzamelt alle biebboeken, en ondertussen ruim je de boel een beetje op. Bij de bieb blijkt dat niet alle boeken in je tas zitten. Of,
• Je vouwt wel alle was, maar legt het niet terug in de kast. Dat doe je straks. Of,
• Je wilt eigenlijk een pauzewandelingetje maken, alleen een medewerker vraagt om een gesprekje.

Allemaal kleine verstoringen. Allemaal “open eindjes”. En die zorgen allemaal weer voor kleine momenten van verhoogde stress. Dat alles bij elkaar op geteld, kan zorgen voor een gigantische energielek. Het is dan dus ook niet gek, dat je ’s avonds uitgeblust op de bank ploft en maar weer je sportklasje af zegt.

Terug naar mijn coachee. Ik heb haar uitgedaagd om het heel klein te maken, waar kan ze een eerst kleine stap zetten? Zij kwam zelf met het idee om haar ochtend op een andere manier te starten.

Ze heeft dit geoefend én uiteindelijk doorgetrokken naar heel veel andere onderdelen van het werk en gezinsleven. Ze maakt dingen af, de open eindjes worden gesloten. Zij vertelde in de laatste wandeling dat het haar heel veel rust en overzicht brengt. En het levert haar tijdswinst op. Iets waar we allemaal toch een groot tekort aan hebben?

Ken jij die ervaring ook dat je met een kleine verandering een groot effect kunt bereiken?

Hier kun je nog meer lezen...

Wil je meteen 3 oefeningen ontvangen om je veerkracht te vergroten en stress te verminderen, zodat je weer rust en balans vindt?

Met het aanvragen van de oefeningen ga je ook akkoord dat je op onregelmatige basis een bericht van mij ontvangt met daarin interessante informatie over stress en veerkracht.