Foto van Miriam

Emoties zijn besmettelijk

Voor ouders met kleine kinderen is dit vast herkenbaar:

Die ene avond dat je alle tijd hebt om je kinderen naar bed te brengen, gaat het allemaal vanzelf, en slapen ze zonder problemen snel.

Maar dan die andere avond.

Treuzelen, “nog even een glaasje water”, “ik kan niet slapen”. Je hoort je zelf mopperen en zuchten. Net op die avond dat jij nog even je belangrijke presentatie van morgen wilt nakijken, werken ze niet mee.

Heb je er al eens bij stil gestaan, dat jij hier wellicht meer invloed op hebt dan jezelf door hebt? Emoties zijn namelijk besmettelijk. Als jij je rustig en kalm voelt, dan straal je dat uit en dat pikken je kinderen onbewust op.

En heb jij (onbewuste) stress? Yup, ook dat pikken je kinderen feilloos op.

(en waar kinderen staat, kun je ook lezen: collega’s, je partner, cliënten, patiënten en dus eigenlijk iedereen).

Geloof je mij niet? Denk eens terug aan de damschreeuwer jaren geleden. Of, probeer dit filmpje eens te bekijken zonder glimlach op je gezicht. Kost je anderhalve minuut.

Je hebt dus invloed op hoe jij je voelt, maar ook op een ander. Ik leer je graag hóe. Ook dát is hartcoherentie.

Hier kun je nog meer lezen...

een nep sabeltandtijger in het oermuseum boxtel

Wat is e-mailapneu?

Adem je nu? Ja, dat lees je goed. Veel mensen houden onbewust hun adem in terwijl ze hun e-mails (of Linkedin feed) lezen. Dus, een

Lees verder »

Wil je meteen 3 oefeningen ontvangen om je veerkracht te vergroten en stress te verminderen, zodat je weer rust en balans vindt?

Met het aanvragen van de oefeningen ga je ook akkoord dat je op onregelmatige basis een bericht van mij ontvangt met daarin interessante informatie over stress en veerkracht.