een bakje met versgeplukte frambozen uit eigen tuin

Zomer, een tijd van groei en bloei

Voel je je overweldigd door de drukte van de komende weken?

Geen zorgen, je bent niet alleen.

Werk dat afgerond moet worden, het puzzelen met het zomerrooster en gesprekken die niet kunnen wachten. Ik begrijp maar al te goed hoe hectisch het is.

En thuis is het niet anders. Voorstellingen van muziek en dans, vakantievoorbereidingen, het afsluitende voetbaltoernooi en het schoolreisje van je jongste. De laatste schoolweken zijn behoorlijk intens . Oh, en laten we het cadeautje voor de juffen niet vergeten (Note to self 😬)

Ik daag je uit, om ondanks al dat geregel en gedoe om even een paar minuten stil te staan.

Vandaag begint namelijk de zomer, het seizoen van warme zonnestralen, lange dagen en levendige kleuren. De start van de zomer heeft ook een diepere betekenis: het markeert een tijd van groei, bloei en persoonlijke ontwikkeling. Het helpt ons herinneren dat verandering een natuurlijk onderdeel van het leven is. Net zoals bloemen bloeien en vruchten rijpen. Ook jij hebt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Om te groeien.

Juist in die drukte is het nu om even tot rust te komen, je af te vragen hoever je al gekomen bent en welke plannen je wilt maken voor de komende maanden (het is overigens ook een excuus om gewoon even lekker weg te dromen in je hangmat, genietend van frambozen uit eigen tuin, terwijl je fantaseert over al die leuke zomerse avonturen die op je wachten!).

Geen tijd voor reflectie? Geen tijd om stil te staan? Geen tijd omdat je ook nog opvang moet regelen voor de weken dat jij naar je werk moet, terwijl de kinderen geen school hebben? Ik snap je.

Laat je inspireren door Esther, die onlangs bij mij met coaching is gestart. Ze merkt al binnen 2 weken dat ze veel bewuster en meer ontspannen ademt.

“ik voel meer innerlijke rust en ik kan rustiger (geduldiger!)  reageren op mijn kinderen en man. En dat ondanks dat ik het nu super druk heb met avondvierdaagse, weekendje weg, en de eindmusical van mijn oudste. Zo fijn!”

Lijkt de tijd beperkt en de agenda overvol? Weet je welkom om contact op te nemen. Zodat jij gaat ontdekken hoe je ondanks alle drukte, gedoe, geregel en chaos toch kunt genieten van een zomer vol groei, bloei en ontspanning.

Hier kun je nog meer lezen...

Wil je meteen 3 oefeningen ontvangen om je veerkracht te vergroten en stress te verminderen, zodat je weer rust en balans vindt?

Met het aanvragen van de oefeningen ga je ook akkoord dat je op onregelmatige basis een bericht van mij ontvangt met daarin interessante informatie over stress en veerkracht.