Teek1

Iek… een teek!

Onlangs volgde ik een super interessant webinar over het schrijven van blogposts (met meteen deze als resultaat!). Terwijl ik driftig aantekeningen zat te maken spotte ik ineens een zwart “iets” tussen mijn vingers. Meteen was mijn focus bij mijn hand. Eerst probeerde ik het nog weg te vegen. Daarna zag ik toch wel kleine pootjes. Damn, een teek. 

Een teek is weliswaar geen sabeltandtijger, maar ik ervaarde wel stress. Mijn brein signaleerde “gevaar”, en die teek moest eruit. Mijn hartslag ging omhoog en ik voelde de adrenaline. Mijn aandacht bij het webinar houden was voor mij een onmogelijke opgave.

We hebben op een dag heel veel prikkels, waarvan ons brein inschat dat het “gevaar” is. Ons fantastische stresssysteem gaat dan “aan”, hierdoor zijn we onder andere in staat om betere prestaties te leveren.. Volgt er echter geen herstel op de stress, dan bestaat het risico op langdurige stress, met alle nare gevolgen van dien. Zorg dus gedurende de dag voor voldoende herstelmomenten. Dit kan al door één bewuste ademhaling tussen de afspraken door. Nog beter door een wandeling in de natuur. Juist de rustige beweging in combinatie met de grootsheid van de natuur helpt de stress te verlagen. Doe je daarna wel even een tekencheck 😉 

Uiteraard kon ik onze eigen pincet niet vinden. De buurvrouw kreeg de teek niet te pakken. Uiteindelijk heeft de huisarts – met moeite – de teek verwijderd. Ik heb meteen een eigen tekenkaart besteld, onmisbaar als wandelcoach zo blijkt. En het webinar kan ik gelukkig in de replay afkijken. 

Hier kun je nog meer lezen...

een nep sabeltandtijger in het oermuseum boxtel

Wat is e-mailapneu?

Adem je nu? Ja, dat lees je goed. Veel mensen houden onbewust hun adem in terwijl ze hun e-mails (of Linkedin feed) lezen. Dus, een

Lees verder »

Wil je meteen 3 oefeningen ontvangen om je veerkracht te vergroten en stress te verminderen, zodat je weer rust en balans vindt?

Met het aanvragen van de oefeningen ga je ook akkoord dat je op onregelmatige basis een bericht van mij ontvangt met daarin interessante informatie over stress en veerkracht.