In de coaching maak ik ook gebruik van de seizoen. Wat betekent de herfst voor jou? Wat ga je oogsten en wat wil jij deze herfst loslaten? 

Start van de herfst: oogsten en loslaten

De wisseling van de seizoenen is een mooi moment van reflectie. Ik voel de herfst al in de lucht. De bladeren verkleuren, de avonden worden langer. De natuur maakt zich klaar om zich terug te trekken en los te laten. 

in leven en werken in het ritme van de seizoenen* lees ik: ”je werkt aan iets dat voor jou van wezenlijk belang is; streef daarbij naar een groter doel dan je eigen belang (…). De oogst van het afgelopen jaar staat te rijpen op het veld. De tijd van de naar buiten gerichte groei is nu ten einde. Je zult het meer in jezelf moeten opzoeken; bovendien komt er vanuit de buitenwereld “ruis” op je af (…). Het kan er op lijken dat om je heen alles klaar is voor een grote overgang, maar toch niets op zijn plaats staat. Het voelt aan als een rommeltje: een ongewis begin met bij iedere stap een verandering, maar of het resultaat een succes wordt, valt nog te bezien. Het gaat er om dat de de potentie die je opgebouwd hebt vanzelfsprekend vorm aanneemt, zonder “pushen” of forceren.”

Bijzonder om te merken wat ik hieruit haal en hoe waar dit is, in mijn situatie. De afgelopen tijd heb ik hard gewerkt aan mijn bedrijf, mijn website, mijn traject, mijn zichtbaarheid. Met als hoogtepunt de lancering van mijn website. De oogst zijn de vele mooie reacties. Een fijne boost en waardering voor alle uren werk die er in zijn gaan zitten. Tegelijkertijd was er ook onrust, ik heb ongeveer elk uur gekeken hoeveel unieke bezoekers er waren en hoeveel downloads van mijn e-book er waren. Weinig helpend. Er komen natuurlijk niet meer bezoekers als ik vaker kijk. 

Zoals de bomen zijn bladeren loslaat, zodat er iets nieuws kan gaan groeien. Zo laat ik de controlebehoefte over het resultaat los, zodat mijn bedrijf, vanuit vertrouwen en geduld, vanzelfsprekend vorm aanneemt.

In de coaching maak ik ook gebruik van de seizoen. Wat betekent de herfst voor jou? Wat ga je oogsten en wat wil jij deze herfst loslaten? 

*affilate link, mocht je via deze link dit boek bestellen dan ontvang ik een klein percentage.

Hier kun je nog meer lezen...

een nep sabeltandtijger in het oermuseum boxtel

Wat is e-mailapneu?

Adem je nu? Ja, dat lees je goed. Veel mensen houden onbewust hun adem in terwijl ze hun e-mails (of Linkedin feed) lezen. Dus, een

Lees verder »

Wil je meteen 3 oefeningen ontvangen om je veerkracht te vergroten en stress te verminderen, zodat je weer rust en balans vindt?

Met het aanvragen van de oefeningen ga je ook akkoord dat je op onregelmatige basis een bericht van mij ontvangt met daarin interessante informatie over stress en veerkracht.