In de coaching maak ik ook gebruik van de seizoen. Wat betekent de herfst voor jou? Wat ga je oogsten en wat wil jij deze herfst loslaten? 

Start van de herfst: oogsten en loslaten

De wisseling van de seizoenen is een mooi moment van reflectie. Ik voel de herfst al in de lucht. De bladeren verkleuren, de avonden worden langer. De natuur maakt zich klaar om zich terug te trekken en los te laten. 

in leven en werken in het ritme van de seizoenen* lees ik: ”je werkt aan iets dat voor jou van wezenlijk belang is; streef daarbij naar een groter doel dan je eigen belang (…). De oogst van het afgelopen jaar staat te rijpen op het veld. De tijd van de naar buiten gerichte groei is nu ten einde. Je zult het meer in jezelf moeten opzoeken; bovendien komt er vanuit de buitenwereld “ruis” op je af (…). Het kan er op lijken dat om je heen alles klaar is voor een grote overgang, maar toch niets op zijn plaats staat. Het voelt aan als een rommeltje: een ongewis begin met bij iedere stap een verandering, maar of het resultaat een succes wordt, valt nog te bezien. Het gaat er om dat de de potentie die je opgebouwd hebt vanzelfsprekend vorm aanneemt, zonder “pushen” of forceren.”

Bijzonder om te merken wat ik hieruit haal en hoe waar dit is, in mijn situatie. De afgelopen tijd heb ik hard gewerkt aan mijn bedrijf, mijn website, mijn traject, mijn zichtbaarheid. Met als hoogtepunt de lancering van mijn website. De oogst zijn de vele mooie reacties. Een fijne boost en waardering voor alle uren werk die er in zijn gaan zitten. Tegelijkertijd was er ook onrust, ik heb ongeveer elk uur gekeken hoeveel unieke bezoekers er waren en hoeveel downloads van mijn e-book er waren. Weinig helpend. Er komen natuurlijk niet meer bezoekers als ik vaker kijk. 

Zoals de bomen zijn bladeren loslaat, zodat er iets nieuws kan gaan groeien. Zo laat ik de controlebehoefte over het resultaat los, zodat mijn bedrijf, vanuit vertrouwen en geduld, vanzelfsprekend vorm aanneemt.

In de coaching maak ik ook gebruik van de seizoen. Wat betekent de herfst voor jou? Wat ga je oogsten en wat wil jij deze herfst loslaten? 

*affilate link, mocht je via deze link dit boek bestellen dan ontvang ik een klein percentage.

Hier kun je nog meer lezen...

Wat is hartcoherentie?

Hartcoherentie? Wat is dat? En is dat niet enorm zweverig? Precies mijn eerste gedachte, toen ik hoorde van hartcoherentie. Ademen door je hart, dat kan

Lees verder »
Miriam buiten met boekje

Levensverhaal

Wie ben ik?Onze geschiedenis maakt ons mede tot de mens die we zijn. De grote opdracht binnen het eerste jaar van Phoenix Opleidingen is om je levensverhaal

Lees verder »
Herstellen van werkdruk - wandelcoaching

Kennis is macht

Zaterdagavond 20.30, de jongste ligt in bed. De oudste twee zitten te stuiteren op de bank. Ze zitten al klaar voor “Wie is de mol? “

Lees verder »
de lente laat zich zien

“Opgelucht”

“Nou huil ik alweer”, zegt ze lachend en stapt snel door. Ik vraag haar te stoppen en te beschrijven wat er net gebeurde. Ze kijkt

Lees verder »
Miriam met oorsensor

Afleiding

In mijn agenda staat dat ik vandaag een blog moet publiceren. Ik heb er een aantal “op voorraad” liggen, maar die voelen vandaag niet zo

Lees verder »

Review Stiltewandeling

Elsbeth Lenderink  reed op 21 december vele kilometers naar de Loonse Duinen om aan te sluiten bij de stiltewandeling. Ze schreef er onderstaande review over.

Lees verder »

Vertraag jij wel eens?

“Wat een ervaring. Meteen al bij het begin had ik een inzicht over het wandeltempo. Jij liep in vertraagde pas, ik moest echt even terugschakelen.

Lees verder »

Ik ben een wandelend hoofd

Veel van mijn coachees zijn ook wandelende hoofden: goed opgeleid. Verbaal sterk. Gewaardeerd om cognitieve prestaties. Steeds vaker ga ik voor de coachee het oncomfortabele

Lees verder »
3 voordelen van wandelcoachen

3 voordelen van wandelcoachen

Deze zomer werd Hilde Backus van Wandelcoach.nl geinterviewd door journalist Kim van der Meulen  over Wandelcoaching voor het magazine Santé. Het complete wandelcoach-artikel ‘Wandel je

Lees verder »

Dilemma

Het kwam voorbij op mijn tijdlijn op Linkedin. Iemand die – heel dapper – een dilemma over haar loopbaan deelt. Zou ik wel of niet.

Lees verder »

Je natuurlijk tempo

Het viel mij al vaker op. Mijn coachee sprak net zo snel als hij liep. Om hem bij te houden, moest ik echt aardig doorstappen.

Lees verder »
herfst vastlopen

Vastlopen

Ik werkte vandaag aan mijn bedrijf. Administratie, teksten aanpassen, emails en doorontwikkeling van een product. Alleen, ik liep vast in mijn eigen hoofd en gedachten.

Lees verder »

Iek… een teek!

Onlangs volgde ik een super interessant webinar over het schrijven van blogposts (met meteen deze als resultaat!). Terwijl ik driftig aantekeningen zat te maken spotte

Lees verder »