wandelcoach brabant dilemma experiment

Dilemma

Het kwam voorbij op mijn tijdlijn op Linkedin. Iemand die – heel dapper – een dilemma over haar loopbaan deelt. Zou ik wel of niet. Lijstjes en beren (die broodjes blijken te smeren). Ze probeerde met haar hoofd een oplossing te zoeken. Het herinnerde mij aan het mooie experiment dat ik graag met jullie deel.

– Trek je schoenen aan en ga lekker naar buiten.
– Zoek in de natuur twee objecten die het dilemma vertegenwoordigen. Het kan en mag alles zijn. Voor het experiment is het wel fijn als ze een beetje bij elkaar in de buurt zijn. Denk aan een boom, een sloot, een bruggetje, een blad op de grond. Alles kan.
– Wat staat voor wat? En welke associaties roept het op? 
– Welke eigenschappen zie je bij de verschillende objecten?
– Wat voel je als je bij het ene object staat? En hoe anders is dat bij het andere object?
– Kun je spelen met de afstand tussen de objecten? Levert dat iets op? 
– Is een keuze tussen de objecten noodzakelijk of is er ergens toch een verbinding?
– Waar wil je meer van? 

Nu je dit experiment hebt gedaan, wat fluistert je hart en wat heb je nog nodig om daar meer naar te luisteren? Vind je het lastig om dit alleen te doen? Ik ga graag met je op pad.

Experiment is gebaseerd op een oefening uit het boek: Wandelcoaching bij stress en onzekerheid van Hilde Backus. Wil je ook eens een experiment ervaren? Neem vooral contact op met mij op. Er komen op korte termijn workshops in mijn aanbod, waarmee je laagdrempelig kennis kunt maken met mij en mijn werkwijze. 

*affiliatielink

Hier kun je nog meer lezen...

Wil je meteen 3 oefeningen ontvangen om je veerkracht te vergroten en stress te verminderen, zodat je weer rust en balans vindt?

Met het aanvragen van de oefeningen ga je ook akkoord dat je op onregelmatige basis een bericht van mij ontvangt met daarin interessante informatie over stress en veerkracht.