Miriam met oorsensor

Afleiding

In mijn agenda staat dat ik vandaag een blog moet publiceren. Ik heb er een aantal “op voorraad” liggen, maar die voelen vandaag niet zo oke. Hop, aan de gang. Even op Google wat achtergrond zoeken. Oh interessant. Klik.. klik… Oh een melding op Linkedin. Zou ik nog mail hebben? Ik zet even op een ander liedje op. Klik… klik… Hé, mijn thee is op.

STOP

Er staan 20 tabbladen open. En 2 regels van mijn blog op papier.

Ik herken het gelukkig steeds sneller. Mijn eeuwige zoektocht naar afleiding. Ik zet de sensor op mijn oor en neem een pas op de plaats. Door weer even te focussen op mijn ademhaling en écht stil te staan bij wat ik voel en even te checken welke saboteur aan het stuur zit, lukt het mij om een andere keus te maken. En dus om mijn blogje af te tikken.

Ja, stilstaan kost even tijd. Maar wat denk je dat meer tijd kost? 5 minuten hartcoherentie technieken gebruiken of 20 tabbladen managen met afleiding?

Afgelopen periode heb ik en mijn oefencoachees ervaren dat de methodiek van hartcoherentie prima te combineren is met buiten coaching. Ben jij ook nieuwsgierig naar hartcoherentie en wat dat eventueel voor jou zou kunnen betekenen? Ik rond bijna mijn HeartMath Benelux coach opleiding af. Je kunt je interesse, zonder verdere verplichtingen, kenbaar maken via deze link.

Op de foto zie je mij met oorsensor en de feedback die meteen zichtbaar is op computer of telefoon. Hoe gelijkmatiger de golfjes, hoe coherenter je bent. De mate van coherentie zegt iets over de samenhang tussen je bloeddruk, ademhaling en hartritme. En met veel samenhang, des te minder energieverlies (en in mijn geval focusverlies ;-))

Hier kun je nog meer lezen...

Wil je meteen 3 oefeningen ontvangen om je veerkracht te vergroten en stress te verminderen, zodat je weer rust en balans vindt?

Met het aanvragen van de oefeningen ga je ook akkoord dat je op onregelmatige basis een bericht van mij ontvangt met daarin interessante informatie over stress en veerkracht.