3 voordelen van wandelcoachen

3 voordelen van wandelcoachen

Deze zomer werd Hilde Backus van Wandelcoach.nl geinterviewd door journalist Kim van der Meulen  over Wandelcoaching voor het magazine Santé. Het complete wandelcoach-artikel ‘Wandel je hoofd uit de knoop’ is hier te lezen.

Geen tijd om te lezen? Ik heb er 3 punten voor je uitgehaald.

  1.  “een boswandeling is misschien niet meteen het advies dat je zou verwachten bij werkstress, burn-outklachten of onzekerheid. Toch doet een wandeling in de natuur veel goeds voor je fysieke en mentale gezondheid. Een groene omgeving stimuleert volgens onderzoek om te bewegen, kan bijdragen aan stressherstel en kan persoonlijke ontwikkeling en zingeving bevorderen.”
  2. “de zingtuigelijke ervaringen in de natuurt – je voelt de wind en zon, ruikt het bos of een boerderij, voelt een grasspriet tussen je vingers – werken stressverlagend en stemmingsverhogend.”
  3. “tijdens een wandeling in de natuur neemt ook de proprioceptie toe, het vermogen om je eigen lichaam bewuster waar te nemen. Mensen voelen hun stramme schouders, vermoeidheid of stress beter. Dat klinkt als iets negatiefs, maar dat is juist belangrijk om alert te zijn en ergere klachten te voorkomen. Mensen die stressgevoelig zijn, ervaren hun klachten in het dagelijkse leven ook wel, maar ze buffelen gewoon door.”

Ben je nu ook overtuigd dat je het wel een keer wilt ervaren? Ik ga graag met je op pad. Plan meteen een afspraak in.

Hier kun je nog meer lezen...

een nep sabeltandtijger in het oermuseum boxtel

Wat is e-mailapneu?

Adem je nu? Ja, dat lees je goed. Veel mensen houden onbewust hun adem in terwijl ze hun e-mails (of Linkedin feed) lezen. Dus, een

Lees verder »

Wil je meteen 3 oefeningen ontvangen om je veerkracht te vergroten en stress te verminderen, zodat je weer rust en balans vindt?

Met het aanvragen van de oefeningen ga je ook akkoord dat je op onregelmatige basis een bericht van mij ontvangt met daarin interessante informatie over stress en veerkracht.