“Dat tempo…. echt vreselijk. Waarom liep je zó langzaam?”

Ik verzorgde onlangs twee workshops waarin ik mensen mee nam naar buiten om op te laden na een pittige ochtend over allerlei organisatieveranderingen. Ik begon de workshop, zoals ik bijna altijd de coachingsessies begin, met vertraging en verstilling. En sommige mensen ervaren daarbij best wat weerstand. Zoals ook de dame die mij dat teruggaf: “Waarom zo langzaam?” Ik stelde de wedervraag: “Waarom moet het sneller?”

Het leverde een mooi gesprek op over verschillende tempo’s die we hebben als mensen en over verschillende tempo’s die verschillende zaken vragen in het leven.

Vanochtend realiseerde ik mij, dat deze vraag vaker voorbij komt, dus reden om weer in de pen te klimmen

Wat is voor mij het nut van vertragen?

💚Doordat je je wandeltempo verlaagt, wordt het makkelijk om je aandacht te richten op hoe je beweegt en, hoe je ademhaling gaat. Je kunt de waan van de dag even loslaten. 
💚Je hebt meer tijd en rust om de natuur om je heen te zien, te horen, te proeven, te voelen en te ruiken. En dat draagt bij aan ontspanning. 
💚Doordat je vertraagt en verstilt kun je ook het antwoord vinden op hoe het echt met je is. Wat speelt er? Hoe is het in je hoofd en in je lijf? 
💚En je hebt dus ook eerder je eventuele weerstand tegen het wandeltempo in de gaten. De kunst is dan om daar even mee te zijn. Waar voel je je die weerstand in je lijf? Hoe ken je dit gevoel?

Wil je ook ervaren wat vertraging en stilte met jou doet? 

Kun je nu niet, maar wel interesse in een andere keer. Laat het even weten!

  • voor iedereen die de kracht van de stilte wilt ervaren. Fijn als je honden en kinderen thuis laat.
  • 24 maart van 9.30 tot uiterlijk 11.30
  • Start en eindpunt: Roestelbergseweg 2 5171 RL Kaatsheuvel
  • Kosten: na afloop stuur ik een open tikkie. Je bepaalt zelf wat het je waard is én wat je kan missen. Ook voor mensen met een kleinere portemonnee is deze begeleide stiltewandeling daardoor toegankelijk.
  • We lopen ongeveer 5 kilometer in een rustig wandeltempo.

Loop jij wel eens in stilte, dus zonder afleiding van podcast of telefoon? Wat levert het je op?

Vind jij de stilte ongemakkelijk? Juist dan is dit misschien wat voor jou. Samen ervaren wat stilte kan betekenen. Wie neem jij mee? (Graag ook even aanmelden).